Total Pageviews

Monday, December 3, 2012

Tokrat ponavljam svoj prispevek iz decembra leta 2008, ki je bil objavljen na večerovem blogu NARAVA IMA VEDNO PRAV, saj je evidentno da je naš Borči še vedno tak in si tudi zasluži, da je postal predsednik vseh Slovencev!




ČE BI PODELJEVALI NOBELOVO NAGRADO ZA STRPNOST, BI SI JO ZAGOTOVO ZASLUŽIL NAŠ BORUT PAHOR
Kar neverjetno se mi zdi, ko poslušam jezne ljudi, ki se jim zdi poteza Boruta Pahorja, da povabi k sodelovanju posamezne strokovnjake iz desne opcije. Mar ni gospod Borut potrebo po strpnosti in angažiranju vseh sposobnih in veščih ljudi za dobro naše Slovenije, vseskozi poudarjal? Nočem komu vsiljevati pravil življenja, vendar je znano, da pozitivno ravnanje skoraj vedno spodbuja pozitivne učinke, vsaj za Človek-a z veliko začetnico to velja.
Novi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor


Gospod Pahor menda ta občutek nosi v svojih genih. Spominjam se ga, kako je zgledno vodil Državni zbor in skušal z neverjetno mero potrpežljivosti umirjati negativne strasti posameznikov in skupin.


                                                                 
Slovenci smo po mojem dovolj moder narod, da lahko strpno živimo eden ob drugem in prebolimo negativne emocije. To velja tako za leve in desne, saj kot vidimo, ni razlike med političnimi opcijami pač, pa so samo razlike med posameznimi karakterji.

Znan je pregovor, da lepa beseda lepo mesto najde. Ta stara modrost bi morala biti več prisotna v naših vsakodnevnih komunikacijah, še posebej v najvišjem hramu demokracije, kar tako radi poudarjajo posamezni politiki. Sovraštvo in nestrpnost vodita samo v bolj ali manj prikrito nasilje in končno v destrukcijo človekove časti ter nazadnje tudi življenja.

Tako malo je potrebno za dobro vzdušje, včasih le prijazna beseda, ali pa iskren in prijazen nasmeh. To naredi prave čudeže kar lahko potrdim iz svojih osebnih izkušenj.


Pozitivno mišljenje je eden od zelo pomembnih dejavnikov zdravega življenskega sloga, poleg zdrave prehrane in zadostnega gibanja. Menim, da bi morali to najbolj vedeti strokovnjaki na tem področju, še zlasti psihologi, psihiatri in zdravniki, če že ekonomisti, pravniki, tehniki in drugi niso o tem dovolj poučeni.

Borut Pahor, je politik svetovnega formata v tem pogledu, saj je lahko vzor vsem, ki želijo dobro človeštvu in, če bi jaz odločal o tem, bi ga zagotovo nominiral za Nobelovo nagrado.

Rajko Stropnik

1 comment:

  1. K zmagi mu iskreno čestitam, saj je njegova vizija tudi del moje,ki pa poleg tega temelji(moja namreč) še na zelenem gospodarstvu - predvsem biotičnem kmetovanju kot osnovi za preživetje človeškega rodu na tem, zeleno modrem planetu!

    ReplyDelete